Nikolines beste tips for reiser med barn

Å reise med barn kan både være morsomt og veldig krevende, gjerne om hverandre. Nikoline Anundsen og samboeren Sebastian Solberg har tre barn under fem år – og har gjort seg noen gode erfaringer for å holde hodet kaldt og kose seg på tur.

Nikoline3.jpg

Elsker å reise: Nikoline Anundsen elsker å reise og oppleve verden, også med barna, selv om det kan bli kaotisk fra tid til annen.

- Jeg elsker å reise og å oppleve nye ting, og den beste følelsen er å gjøre det sammen med barna mine. Å reise med barn er så uforutsigbart og jeg vet aldri helt hvordan reisen blir før vi er på tur, forteller Nikoline og legger til:

- Vi har erfart både at en hel tur har gått på skinner, men også at alle tre har vært trøtte, slitne og sutrete en hel flytur til Spania. Da vet jeg ikke helt hvem som hadde det verst, barna, Sebastian og meg eller de som satt ved siden av oss. Jeg gjetter på de ved siden av oss.

Nikoline5.jpg

Ikke stress!


Hun synes at som regel går de korte turene greit, og på de lange prøver hun å si til seg selv at «vi er snart framme og da er alt over». Hun opplever likevel at alt i alt er det å reise med barn verdt alt sammen. Når Nikoline får spørsmål om hva som er hennes beste tips for å få reiser til å gå smidig med barn, så er hun ikke i tvil;

- Ikke stress! Når man skal på tur, kort eller lang, er det for å kose seg og stress ødelegger stemningen for alle. Nå har vi flydd med tre barn til Spania tre ganger, og det viktigste jeg har erfart er at alle må gi hverandre litt slækk.

Hun pakker med snacks for å unngå akutt sulte barn, iPad, favorittleken eller lydbok. Også er det én viktig kode som hun og Sebastian fortsatt jobber med å knekke;

- Jeg vil ikke ha dårlig tid med barn, men jeg vil heller ikke ha for god tid så det blir for mye venting. Så vi jobber med å knekke den perfekte tidskoden! Og apropos tid, jeg har skjønt at «snart fremme» betyr noe annet for barn enn oss voksne, så jeg pleier heller å svare at det fortsatt er lenge igjen, frem til vi er omtrent ti minutter unna, forteller hun.

 

 

Våtservietter er et fast reisefølge


Uansett hvor hun og familien skal, om det er på ferie i utlandet, ut på restaurant hjemme eller tur i parken, så er det én ting Nikoline alltid har med seg.

- Uansett hvor vi skal er det et must med våtservietter. Selv om vi bare har ett bleiebarn nå, bruker vi våtservietter til langt mer enn bare bleieskift. Klissete hender, snørr, matgris og ikke minst til å tørke opp etter oss etter vi har spist ute på restaurant. Beklager til alle i serveringsbransjen, ler hun.

7035620056536_A1N1_600px.jpg

Nyhet! LilleGo' våtservietter i 100% viskose. Den lille pakken med 24 våtservietter er perfekt å ha vesken, handlenettet eller stellebagen når man skal på tur! 

Med sommer kommer også ofte strandturer, både i utlandet og i Norge. Strand kan være morsomt for store og små, men også stressende for foreldre. For ikke å snakke om at det er sand overalt. Nikoline pleier å smøre barna, og seg selv, med solkrem før de drar på stranden, da er barna klare til å leke med en gang.

- Jeg liker å være på strender som er oversiktelige og velge en plass hvor jeg både ser vannet, men også store deler av stranden så jeg har oversikt. Jeg lar de utforske en del på egenhånd så lenge jeg ser de, og jeg opplever at barna alltid leker mye bedre sammen når de er utendørs. Nok vann, solkrem, mat, skyggemuligheter, is og en varm mamma eller pappakropp til å varme seg på etter bad så blir det en bra stranddag!

Nikoline2.jpg

Mye bagasje: En familie på fem krever ganske mye bagasje.

Unntaktstilstand noen år til

Med tre barn mellom 4,5 og ett år, så er det hektiske dager for Nikoline og samboeren, men de klarer likevel som regel å holde hodet kaldt.

- Samboeren min og jeg har gått til parterapeut og en av de tingene han sa var "Fram til yngste barnet er 3 år lever dere i en unntakstilstand". Sånn sett betyr det at vi har levd i unntakstilstand i 4,5 år og har enda to år igjen. Den setningen satte seg skikkelig hos meg og det er mye trøst i den. Når det koker som verst har den faktisk klart å snu kaotiske stunder om til ganske komiske. Det blir litt sånn: skal vi le eller gråte nå?, avslutter hun. 

 

Tips til hva du kan ha i stellebaggen:
● Bleier
● Våte eller tørre servietter
● Bleieposer
● Sammenleggbar stellematte
● Skift
● Leke
● Smokker/koseklut
● Smekke
● Drikkekopp
● Klemmepose
● Ammeinnlegg evt. flaske morsmelkerstatning og temperert vann
● Gulpeklut
● Snack til mor/far og en vannflaske
● Bind/truseinnlegg til mor