Maria og Bastians tips til stellebordet

Maria Lundh Moltzau og Bastian Gonzales har gjort seg noen gode erfaringer med hva som bør være lett tilgjengelig på stelleplassen etter at de fikk Milano. Her er deres beste tips.

Lillego 230137.jpg

Illustrasjonsbilde

- På stelleplassen til Milano har vi bleier, tørre stellekluter, stellekrem for sår rumpe, en god fuktighetskrem – en for kropp og en for ansikt, bomullspinner til barn, bleieposer, olje for babymassasje, smokk, noen leker, negleklipper, hårbørste, termometer, samt noen myke kluter og «tissekluter» som jeg kaller det. Rett under stelleplassen har jeg også to kurver med klær han bruker mest, forteller Maria og utdyper om de såkalte «tisseklutene».

- Jeg merket ganske fort at det å tisse etter at bleia er tatt av er en gjenganger her i hus. Jeg syntes derfor det er veldig greit å ha noen kluter lett tilgjengelig som jeg legger over nedentil hvis han plutselig tisser slik at det ikke blir søl overalt. 

Lillego 230268.jpg

LilleGo' har alt du trenger til en koselig stellestund.  

Har endret plassen underveis

Maria og Bastian innredet stelleplassen en stund før Milano kom til verden, og den gangen var de litt usikre på hva de kom til å få bruk for. De har derfor endret litt på stelleplassen litt underveis.

- Vi hadde ikke forutsett hvor mye klær vi trengte, og at vi derfor burde ha kurver med klær stående lett tilgjengelig. Det blir noen skift i løpet av en dag, både lekkasjer fra bleia og gulp. Jeg hadde alle klærne hans på soverommet, men det var ganske tungvint å ha alle klærne der med tanke på at han ikke skal ligge alene på stellebordet. Klærne blir også lettere tilgjengelig for meg og barnefar og har gjort hverdagen enklere, forteller hun.

Gjør stelletiden til kosetid

Maria forteller at det viktigste for henne og som hun vil tipse andre om, er å ha de stellesakene hun bruker mest, lett tilgjengelig og innenfor rekkevidde, alltid ha skift til baby klart og at det er ryddig rundt stelleplassen. I tillegg anbefaler hun å alltid fylle på med bleier før det går tomt, så du slipper å lete febrilsk etter det med en naken baby på stellebordet.

Lillego 230096 1.jpg

Illustrasjonsbilde

- For meg har det også vært viktig at det er en koselig plass for Milano slik at han forbinder stelleplassen med noe fint og koselig. Vi bruker noen timer der om dagen så det er et sted vi skaper gode bånd til hverandre med både sang, lek og kos, sier hun og legger til:

-Noen ganger kan baby bli litt utålmodig så syng noen sanger, gi en leke eller om du har mulighet til å henge opp en uro. Jeg har også god erfaring med å ha en smokk tilgjengelig. Ha gode produkter og nyt tiden med baby.

Her er hennes tips til hva du bør ha på stellebordet: