En godt pakket stellebag gjør deg klar for alt

Å, nei! Poden har gulpa, og du mangler skift. Her kommer det noen tips til hva du alltid bør ha i stellebagen til enhver tid. Det kan løse mange kniper både for deg selv og den lille.

Lillego 230372.jpg

Da dere ble foreldre for første gang, ble du kanskje overrasket over hvor mange ting som måtte pakkes i stellebagen? Selv om du kommer langt med en ren bleie og en pakke våtservietter, er det likevel lurt å ta høyde for flere situasjoner. Både på lange og korte turer hjemmefra.

Som nevnt er bleier og våtservietter kjekt å ha med. Ofte kan det være lurt å ha med mer enn én bleie. Babyer er uforutsigbare, og plutselig må det skiftes tre ganger på én time. Våtservietter eller tørre engangskluter er også et must. Dersom du foretrekker tørre kluter, og skal et sted der det ikke er tilgang på vann, er det lurt å ha med en vannbeholder med lunkent vann. Det kan også være lurt å pakke med en sammenbrettbar stellematte. Da kan du på en komfortabel og hygienisk måte alltid få skiftet på babyen din. Bleieposer er også kjekt å ha, så har du alltid en mulighet til å ta med deg, og kaste bleien på et egnet sted.

Pakk med en leke og klemmepose

Hvem har vel ikke hørt en utålmodig baby på handletur? Det kan være frustrerende både for babyen og deg som forelder. I slike tilfeller er det lurt å ha en spennende leke eller ringle pakket ned i stellebagen. Da er poden fornøyd, og du kan konsentrere deg om dine ærend. Har du en baby på over seks måneder, kan det også være lurt å ha et mellommåltid på lur. En klemmepose fra LilleGo' med frukt og grønnsaker er en enkel nødløsning de dagene det kniper litt ekstra. Og ikke glem smekken og vannkoppen!
For deg som ammer, er en pakke ammeinnlegg fra LilleGo' også godt å ha i stellebagen. Videre bør stellebagen inneholde et klesskift til babyen og en gulpeklut til etter måltider. Dersom barnet ditt bruker smokk eller koseklut, bør dette også finnes i en velutstyrt stellebag. Siden smokker ofte havner på gulvet, kan det være lurt å pakke en eller to ekstra.

Hva bør foreldrene ha i stellebagen?

Så langt har vi kun snakket om hva som trengs for å holde barnet tørt, mett og fornøyd på tur. Men en mor (særlig en som ammer) eller far på tur, kan også få plutselige behov. Et godt tips er å alltid ha en snack til deg selv. For deg som ammer er det også viktig å drikke nok gjennom dagen, så pakk gjerne en vannflaske. Med stabilt blodsukker, er det mye lettere å håndtere uforutsette hendelser - og de er det mange av med små barn på tur. Om du er nybakt mor, kan det også være lurt å pakke med bind og truseinnlegg.
Her er en fullstendig liste over en velutstyrt stellebag:
Bleier
Våte eller tørre servietter
Bleieposer
● Sammenleggbar stellematte
● Skift
● Leke
● Smokker/koseklut
Smekke
Drikkekopp
Klemmepose
Ammeinnlegg evt. flaske morsmelkerstatning og temperert vann
Gulpeklut
● Snack til mor/far og en vannflaske
● Bind/truseinnlegg til mor

 

Relaterte artikler